Janne Sigurdsen er Rema 1000 i egen person. Hun har holdt på i nesten ti år, men nå er det slutt – og en ny begynnelse. For Janne og mannen Terje var ferdige i Botngård 1. juli. Men de drar ikke ut pluggen for REMA 1000, de bytter bare beite. Fra 1. august er de på plass med ny butikk på Brekstad.

Kjøpmannsparet bor på Brekstad. Avstanden tur-retur Brekstad–Botngård vil på ti år tilsvare 37 ganger strekningen Bjugn–Cape Town i Sør-Afrika. Og det uten å kjøre på en eneste sebra eller gnu …

– Det skal bli godt å komme litt nærmere hjemmet vårt, sier Janne, like smilende og sprudlende som kundene kjenner henne.
– Men vi har fått en bra utfordring i hendene.

Janne på Rema 1000 Brekstad smiler til kamera

Litt mindre butikk

Utfordringen ligger i størrelsen på butikken. De flytter fra en flate på 990 kvadrat til 770. Og som vanlig setter Janne seg tydelige mål. I Botngård har REMA 1000 hatt mye storkjøp. Det blir spennende å se utviklingen på Brekstad.

– Ja, sier Janne – det blir nok mer småhandel i den nye butikken.

– Det skal bli godt å komme litt nærmere hjemmet vårt!

Nyrenovert og innbydende

Og ny blir den, selv om lokalene er noen år. De gamle lokalene er renoverte og det ser friskt og flott ut.

– Her blir det søylefritt, og vi skal yte god service slik vi er kjent for!
– Som for eksempel …?
– Hjemkjøring av varer. Pluss levering til barnehager og båter. Det er viktig å alltid se kundene og hjelpe dem.

Den nye REMA 1000 blir liggende sentralt til, og blir en skikkelig trafikkskaper, påstår Janne.

En del av folkespråket

At REMA står for Reitan Mat, vet kanskje noen. Og mange bruker slagordet «Det enkle er ofte det beste» til og med uten å vise til REMA. Det er blitt en del av folkespråket. «Det er sluttsummen på kassalappen som teller», «Middag til under hundrelappen» og «Bare lave priser» er andre utsagn som har festet seg hos REMA 1000s menighet.

I februar var det nøyaktig 40 år siden den første REMA 1000-butikken åpnet i Trondheim, og den siste er helt sikkert ikke åpnet. Reitangruppen består av mange andre virksomheter i tillegg til REMA 1000-butikkene. I dag nærmer gruppen seg snart 40 000 ansatte!

Terje har pleid å kjøre buss. Og jobbe i butikken. Først har han kjørt skoleungene, deretter rett til butikken, så tilbake til elevene som har fylt opp huene med nye kunnskaper. Deretter tilbake til butikken.

Verken morsomt eller lønnsomt – men begge deler …

Et av grunnprinsippene til REMA 1000 er «Vi vil ha det morsomt og lønnsomt». Og ut ifra denne setningen ser det ut til at de har hatt det riktig så morsomt.

Plutselig detter ektemann Terje Hovde Sigurdsen innom matrommet hvor vi snakker med Janne. Og det er ikke få historier han kan trylle fram. Terje har pleid å kjøre buss. Og jobbe i butikken. Først har han kjørt skoleungene, deretter rett til butikken, så tilbake til elevene som har fylt opp huene med nye kunnskaper. Deretter tilbake til butikken.

– Får du tid til å skifte mellom slagene da, Terje?
– He-he-he. Pussig at du spør. En gang glemte jeg å skifte uniform. Jeg skal fortelle deg at dét ble lagt merke til. Men nå er det slutt med bussinga og butikk for alle penga. Bokstavelig talt …

70 timer i uka

Janne drømte om to ting som barn: Å bli butikkdame eller bonde.

– Ja da – jeg har vært begge deler. Jeg elsker å jobbe. 70 timer i uka går som en blås.
– Får ikke tid til noe kjærlighetsliv da …?
– Å – ikke det? Vi har to unger på 12 og snart 14. Og jeg har ikke noe behov for å være for meg sjøl. Jeg er sikkert oversosial, men jeg elsker å prate med folk, hjelpe dem og ønske dem velkommen tilbake igjen.
– Du sa 70 timer i uka. Med unntak av søndag som sikkert er hviledag i REMA-systemet også, hvordan får dere tid til litt hverdagsromantikk?
– Det skal jeg si deg, gitt. Det blir ofte en nuss og en klem mellom reolene. Dessuten er ikke søndag noen helligdag her i går’n. Da er det oppgjør, klargjøring og rydding. Og så må vi shaine opp butikken så den står pen og innbydende til mandag morgen. Dette skal være en butikk som venter på kundene – ikke omvendt.

Frivillig barnearbeid

Og nettopp kundekontakten har slått bra ut på barometeret til kundeundersøkelsene i REMA 1000. Mange ganger har vi kunnet lese at Janne og Terje driver en av de beste butikkene i landet. Og nå ser det ut til at vi ikke blir kvitt familien på sikt, heller:

– Den yngste sier at han kanskje vil bli kjøpmann. Og han vil ikke vente til han er voksen. Så da er det duket for organisert barnearbeid i den nye butikken, sier Janne og ler med et volum som også kunne fungert som brannalarm.

Janne og Terje på Rema 1000 Brekstad holder varer i hendene

Mye drikkevarer på jobben

De har delt driften mellom seg. Hovedområdet for Terje er drikkevarene. Der er han sjef. Janne er litt overalt.

Så kan du spørre deg hvordan de kan holde ut dette hektiske livet? Nesten samstemt svarer de:

– Det er artig, en spennende livsstil. Og så har vi så mange artige kunder.
– Noen avskjedsord til Botngård?
– Vi setter stor pris på den tiden vi har hatt der. Men vi håper folk forstår at det kan være litt mye å reise så mange mil hver dag.

1000 grunner til å velge Brekstad

At mange av de gamle kundene gjerne vil komme på besøk, er ganske sikkert. Og ganske mange av dem har kommet fra Brekstad til Botngård tidligere.

Steller du bra med kundene dine, har du dem lenge. Og på den måten Janne og Terje har stelt med kundene sine, har de 1000 gode grunner til å velge REMA videre.

Ketils hjerte banker for bedrifter. Han snakker gjerne med deg som har store og små bedriftsdrømmer!

Bilde av rådgiver Ketil Jensen

Ketil A. Jensen

Rådgiver Bedrift