Ben Emil Wahl er en av reiselivsaktørene i Ørland kommune som har fått koronakrisen merkbart tett på. Han driver overnattingsstedet Bakkan Wahl ved Valneset i Bjugn. Men 66-åringen gir seg ikke, og setter nå sin lit til at grensene åpner igjen i august.

Bakkan Wahl har totalt 60 overnattingsplasser fordelt på seks boenheter på et stort bygdetun ikke så langt fra brygga, der båtene ligger klare for å ta gjestene ut på havfiske og krabbefiske. I tillegg har de selskaps- og møtelokaler til leie.

Ben Emil har drevet med reiseliv i 22 år. Denne sommeren er det usedvanlig stille hos Bakkan Wahl.

Ben Emil, som har drevet med reiseliv i 22 år, har stort sett fiskeglade turister fra Tsjekkia, Slovakia og Tyskland som gjester. Alle overnattingsplassene var fullbooket for hele vår- og sommersesongen da det brått ble full stopp i mars.

– Uforutsigbart

Og siden har det vært svært så stille hos Ben Emil & Co, tomt for både norske og utenlandske turister. For 66-åringen har nemlig ikke hatt mulighet til å endre markedsstrategi og satse på norske turister i stedet.

– Det har rett og slett ikke vært mulig på grunn av uforutsigbarheten rundt når grensene åpner igjen og fordi de utenlandske gjestene venter med å avbestille helt til dagen før de skulle ha vært her. Og de som har plass hos meg de neste ukene har heller ikke avbestilt fordi de fortsatt tror og håper at grensene åpner når som helst. Dermed får jeg ikke solgt plassene videre til norske gjester, sier han, og legger til at også han håper og tror at de er i gang igjen i august.

– Jeg håper og tror at vi er i gang igjen i august.

Skal overleve

Wahl legger ikke skjul på at han naturlig nok har tapt en god del penger som følge av krisen. For det har bare blitt småpenger i støtte fra Staten på grunn av det 66-åringen karakteriserer som «et forholdvis firkantet regelverk».

Men å legge ned driften har aldri vært aktuelt for Ben Emil.

– Nei, jeg har brukt egne sparepenger og gjort alt det som skal til for å overleve, for å overleve det skal jeg, sier reiselivsveteranen.

– Å legge ned driften har aldri vært aktuelt.