Den tidligere snekkeren Jan Åge Vollan (28) fra Bjugn gir nå full gass i dekk-bransjen.

Det var på nyåret i fjor at Jan Åge Vollan og grunnentreprenør-selskapet Oddmund Groven AS kjøpte opp enkeltmannsforetaket Bjugn Dekkservice ved Liavannet. Og et par måneder senere flyttet dekkbedriften inn i et splitter nytt bygg til 17 millioner kroner i Reitan Næringspark i Ervika.

Bygget ligger strategisk riktig til, godt synlig rett ved fylkesveien mellom Brekstad og Bjugn sentrum. Bjugn Dekkservice AS disponerer en tredjedel av de 1150 kvadratmeterne, mens Oddmund Groven AS, som har ført opp bygget, benytter resten.

Bjugn Dekkservice: Selskapet Oddmund Groven AS, her representert ved daglig leder Kenneth Groven (t.h.), er medeier av Bjugn Dekkservice sammen med Jan Åge Vollan. Foto: Børge Solem 

Dekkhotell og arbeidsklær

– Vi har veldig god plass her, og vi har også utvidet driften og konseptet. I tillegg til verksted og dekksalg har vi startet dekkhotell, samt en butikk som selger arbeidsklær. Og antall ansatte er økt til tre, sier daglig leder Jan Åge Vollan, som til tross for sin unge alder allerede har mye erfaring innen dekk-bransjen og delvis også innen motorsport.

– Jeg er jo egentlig snekker, men samtidig har jeg jobbet med dekk på kveldstid i en årrekke, sier 28-åringen, som også har prøvd seg litt som drifting-sjåfør.

– Ja, vi var en gjeng som drev med dette en stund, men det har jeg sluttet med nå. Bilen er for lengst solgt, sier småbarnsfaren, som imidlertid fortsatt er engasjert som styremedlem i Fosen Motorsport Club.

Satser på industrien
Nå satser den unge daglig lederen av Bjugn Dekkservice også på bedriftsmarkedet på Ørlandet.

– Vi tilbyr produkter og tjenester til både landbruk og industrien for øvrig, forklarer bjugningen. Det dreier seg blant annet om dekk til lastebiler og store anleggsmaskiner, og i tillegg kan Bjugn Dekkservice nå også tilby pressing av hydraulikkslanger, legger han til.

Næringspark i vekst

Medeierselskapet Oddmund Groven AS ser det som en stor fordel at de to bedriftene er under samme tak med tanke på mest mulig effektiv utnyttelse av areal og arbeidskraft.

Totalt er det nå 23 ansatte i bygget, og daglig leder Kenneth Groven har stor tror på at etableringen i Reitan Næringspark vil være bra for begge bedriftene.

– Vi har allerede opplevd en positiv utvikling siden vi flyttet hit, sier Groven.

Gir full gass: Jan Åge Vollan i Bjugn Dekkservice. Foto: Børge Solem

I tillegg til Bjugn Dekkservice AS og Oddmund Groven AS så har Fosen Betong AS, Fosen Ventilasjon AS og Fosenhus AS etablert seg i parken i Ervika så langt.