En aksjesparekonto passer godt for deg som allerede sparer i fond eller som ønsker å få mer igjen for sparepengene!

Tidligere har det vært en antagelse om at du må være aksjeanalytiker, eller bruke mye tid på å sette deg inn i aksjemarkedet for å få mer igjen for sparepengene. Aksjesparekonto er et verktøy som er utviklet for å gjøre det enklere for folk flest å spare i aksjefond, samt få oversikt over sparingen.

Aksjesparekonto passer aller best for deg som har en langsiktig horisont på sparingen. Historien har vist at med en slik langsiktighet vil denne sparemetoden gi høyere avkastning enn en vanlig sparekonto.

Vurderer du å spare i fond? – Bestem deg nå!

Dersom du allerede sparer i fond, og vurderer aksjesparekonto, bør du bestemme deg innen utgangen av 2018. Dette fordi man i en overgangsperiode kan flytte alle aksje- og aksjefondsbeholdninger med urealiserte gevinster over i aksjesparekontoen uten at det utløser skatt.

Fra 2019 vil en overføring av aksjer og andeler til eller fra aksjesparekontoen anses som en realisasjon som utløser skatt eller fradrag. Det vil derfor kunne være lønnsomt for deg som allerede sparer i fond å samle dette i en aksjesparekonto. Oppretter du en aksjesparekonto i 2018 kan du i fremtiden kjøpe og selge fond uten å skatte av gevinsten underveis. Skatte må du først når gevinsten realiseres.

Dersom du ønsker å spare i fond ligger det flere muligheter for deg i mobilbanken. Her får du også en oversikt over hvordan de ulike fondene har gjort det i år, samt de siste 3 og 5 årene. Du kan også se hvor stor eller liten risiko som følger med disse fondene.

Slik kommer du i gang:

1. Last ned mobilbanken og logg inn
2. Velg menypunktet Sparing
3. Les vilkår og aksepter, så samler vi all din sparing i én oversikt
4. Har du aksjefond vil du få opp et spørsmål om du vil flytte fondene dine til en aksjesparekonto – si JA til dette.
5. Velg hvilke fondsporteføljer du vil flytte til aksjesparekonten, og trykk «Registrer»
6. Gratulerer – du har nå flyttet dine fond til en aksjesparekonto

Har du spørsmål til det å spare i aksjefond?Kontakt vår rådgiver Inger.

Rådgiver Inger Dueskar Solem. Foto.

Inger Dueskar Solem

Rådgiver privat