15. september arrangerer Bjugn Sparebank for første gang sin egen næringskonferanse. Her skal det handle om hvordan potensialet i Fosen skal bli forløst, og en av de som skal hjelpe til på veien videre er suksesstrener Gjert Ingebrigtsen.

Seminaret vil foregå om formiddagen i Bjugn Kulturhus, og påmeldingen starter nå i slutten av august. Deltakerne kan vente seg et program spekket med kjente navn – både lokale og nasjonale.

Trener-råd: Landets kanskje beste trener, Gjert Ingebrigtsen, kommer til Bjugn Kulturhus tirsdag 15. september for å inspirere deltakerne på Bjugn Sparebanks nye næringskonferanse.

Næringslivsprofiler

I tillegg til landets mest suksessrike trener, Gjert Ingebrigtsen, står blant andre tidligere fiskeriminister og oppdretts-topp Lisbeth Berg-Hansen på programmet. Der finner du også lokale næringslivsprofiler, som kokk og grunnlegger av Michelin-restauranten Fagn, Jonas A. Nåvik; administrerende direktør Bjørnar Grøntvedt i Grøntvedt Pelagic; Per Anton Løfsnæs fra Flatanger-klyngen og banksjef Bjarne Beversmark i Bjugn Sparebank.

Temaet for konferansen er veien videre etter et tiår med rivende utvikling i regionen. Målet er å skape en spennende møteplass for folk som er opptatt av næringsutvikling og rammebetingelser på Trøndelagskysten.

Hårete mål: Leder av Bjugn Sparebanks næringsavdeling, Morten Bertelsen, mener tiden nå er inne for Fosenregionen og nye Ørland kommune til å stake ut veien videre og sette seg hårete mål.

– Trenger hårete mål

– Fosen har alle forutsetninger for å lykkes i framtidens næringsliv. Vi har fått bra infrastruktur, gode offentlige tjenester, et bredt spekter av små og store bedrifter og naturgitte fortrinn som mange misunner oss. Vi bor omtrent midt i matfatet. Det gir eventyrlige muligheter, ikke minst innenfor såkalt blå sektor og bærekraftig økonomi, sier leder av sparebankens næringsavdeling, Morten Bertelsen, som også minner om at regionen er nærmeste ferieland for titusenvis av små og store trøndere.

– Det er bare å sette seg hårete mål og klinke til, akkurat slik Team Ingebrigtsen har gjort. I tillegg tror jeg en størrelse som Lisbeth Berg-Hansen kan lære bort en og annen ting om å tenke smart og banke på riktige dører for å bli hørt i maktens korridorer, sier Bertelsen.

Åpne dører: I distriktspolitikk og næringsutvikling handler det om å bli hørt og banke på de rette dørene. Tidligere fiskeriminister og storeier innen oppdrett, Lisbeth Berg-Hansen, er på plass under seminaret og kan nok lære bort en og annen ting om akkurat det.

Spennende analyser

Under konferansen vil det også bli lagt fram flere aktuelle rapporter. Sentio skal utarbeide et ferskt konjunkturbarometer for Fosen. I tillegg skal analysebyrået Bisnode kåre Fosens hurtigst voksende, lønnsomme bedrift de siste årene, mens forskningsstiftelsen SINTEF vil presentere en analyse av utfordringer og muligheter for næringslivet i Ørland kommune.

– Dette blir veldig spennende. Her får vi høre hvordan bedriftsledere i Fosen ser på framtiden etter fem måneder med koronatiltak. Samtidig kan vi avsløre hvilke bedrifter i Fosen som har lykkes best med å kombinere hurtig vekst med lønnsom inntjening de siste årene, sier Bertelsen i forkant av Bjugn Sparebanks næringskonferanse i Bjugn Kulturhus tirsdag formiddag, 15. september.

Lokale ressurser: Arnt-Ivar Kverndal, tidligere kommunaldirektør i det som var Sør-Trøndelag fylkeskommune, nå seniorrådgiver i selskapet INAQ Invest, påpeker at Fosenregionen er avhengig av å utnytte lokale ressurser og få tilført kapital for å lykkes i tida som kommer.

– Lokale ressurser og kapital
En av de som kan en del om næringslivet i Fosen, er Arnt-Ivar Kverndal. Han er tidligere fylkesdirektør i det som da var Sør-Trøndelag fylkeskommune, og nå seniorrådgiver i selskapet INAQ AS, der han til daglig jobber med næringsutvikling og rådgivning overfor hovedsakelig sjømatbransjen.

Seniorrådgiveren er optimistisk på regionens vegne og tror at det i hovedsak handler om hvordan man på bærekraftig vis skal greie å utnytte de store, lokale ressursene til havs og til lands, i tillegg til at det må bli tilført både lokal og ikke minst ekstern kapital.

– Det finnes blant annet et stort potensial innenfor havbaserte næringer som fiske, oppdrett til havs og på land, tare-produksjon og ulike former for servicetjenester knyttet til disse aktivitetene. I tillegg bør det legges bedre til rette for mer landbasert industri, oppfordrer Kverndal. Dette skjer først og fremst gjennom tilrettelegging av attraktive industri- og næringsarealer med riktig infrastruktur som eksempelvis havn, kai, vann, veg og strøm.

Konferansen, som har gratis adgang, vil bli arrangert i tråd med gjeldende smittevernregler. Det er satt et tak på drøyt 100 deltakere, og pågangen etter billetter er stor. Meld deg gjerne på per e-post til mb@bjugn-sparebank.no innen 10. september.