Søndag går historiens første Koppar’nfest av stabelen – i Fosenhallen! 

Bjugn Sparebank er glad i kultur, frivillighet og lokale lag og foreninger. Derfor passet det utmerket å arrangere en gratiskonsert 483 meter over havet og samtidig legge til rette for å få vist fram alle gode krefter i den nye kommunen. Søndag 15. september ble det dermed planlagt en stor folkefest på Koppar’n, med massevis av morsomme aktiviteter på veien opp. Men…

På grunn av været må festen på fjellet flyttes innendørs. Arrangementet blir i Fosenhallen i stedet, slik at alle kan få en god og tørrskodd opplevelse sammen.

Koppar’nfest 2019 er et samarbeid med nye Ørland kommune. Assisterende banksjef, Hans Jørgen Kotte Aune, gleder seg og håper at folk tar turen til Fosenhallen i stedet.

– Fra januar er vi én felles kommune. Vi har kunder og ansatte som bor og jobber på tvers av dagens kommunegrense, så det skulle bare mangle at sammenslåingen til nye Ørland kommune fortjener en fest, sier Aune.

I samarbeid med kulturen, frivilligheten, lokale lag og foreninger, næringsliv og ikke minst den nye kommunen, legger banken til rette for at vi får vist frem hvor mye bra lokalsamfunnet vårt har å by på.

– Det som skulle bli en turdag litt utenom det vanlige, blir nå en kulturdag innendørs i Fosenhallen. Vi takker for at de vil åpne dørene for oss på kort varsel. Programmet går ellers som planlagt. Det blir mange ulike aktiviteter hele dagen fra klokken 12, og så avslutter vi med konsert med Morten Abel klokken 16.

Christer Harøy, som til daglig jobber med kulturtilbudet i Bjugn og Ørland, ser frem til en annerledes kulturdag.

– Dette blir helt topp, uansett. Vi får vist frem lokale band og kulturskolen på samme scene som Morten Abel skal stå på. I tillegg får vi et utdrag fra musikalen Sarah. Det blir god underholdning i hallen hele dagen, forteller Harøy.

– Vi er imponerte over at frivillige legger ned en så stor innsats for at dette skal bli en flott og annerledes opplevelse.

Lokale kulturinnslag

Elever fra kulturskolene i både Bjugn og Ørland vil delta, og de lokale bandene er fra Bjugn, Ørland og Agdenes. Harøy mener at dette blir en suveren opplevelse, og at man nå ser at sammenslåingsprosessen er i full gang.

– Dette viser at det går an å få til ting sammen. Det er supert at banken tar et slikt initiativ, legger han til.

Aune forteller at han har kontaktet flere lokale lag og foreninger og ønsket dem velkommen til å bidra under Koppar’nfesten.

– Lokale band og artister, med blant annet elever fra kulturskolen, får en scene hvor de kan vise seg fram. I tillegg får vi med frivilligheten, lag og foreninger som vil bidra til liv og røre. Vi er imponerte over at frivillige legger ned en så stor innsats for at dette skal bli en flott opplevelse.

Selv om festen må flyttes inn, lover han uansett god stemning og mye moro, og en unik, felles opplevelse som han håper å gjenta hvis innbyggerne ønsker arrangementet velkommen.

Festen er helt gratis og åpen for alle.

– Vi håper så mange som mulig av den nye kommunens innbyggere, samt folk fra både fjern og nær, benytter søndagen sammen med oss i Fosenhallen, sier Aune.

Program

Fra kl. 12: Aktiviteter og minikonserter

Kl. 16: Konsert med Morten Abel

Arrangementet er ferdig ca. kl. 17.

Se detaljer i arrangementet på Facebook.

Andre ting som rører seg i bygda...