Da Bjugn Sparebank skulle søke etter ny medarbeider, slo de ansatte like godt til med en egen musikkvideo. Videoen, som ble laget av byrået Godt Sagt i samarbeid med lokale krefter, har nå blitt sett nærmere 10.000 ganger. Og i tillegg kom det inn dobbelt så mange søkere som vanlig.
Assisterende banksjef i Bjugn Sparebank, Hans Jørgen Kotte Aune, har med andre ord mer enn nok av kandidater å velge mellom fram mot en endelig ansettelse av en ny rådgiver innen privatmarkedet.
(Se videoen nederst i saken)
Foto av filmprodusent Børge Solem og redigerer Steinar Sørensen i Drammensfirmaet Godt Sagt.
Godt Sagt: Det er filmprodusent Børge Solem (t.v.) og redigerer Steinar Sørensen i drammensbedriften Godt Sagt AS som står bak musikkvideoen, begge med sterke røtter til Ørlandet. Foto: Ola Uhlen/Godt Sagt

– Byr på oss selv

– Vi valgte denne typen annonse for å skille oss litt ut, og så ønsket vi å visuelt vise fram kulturen vår, samtidig som vi etterlevde en av våre viktige kjerneverdier; det å være modig. Annonsen fungerte også som en profilbygger, og den har blitt svært godt og positivt mottatt både internt, blant eksisterende kunder og blant andre rekrutteringsbyråer. Og så er det jo veldig hyggelig at videoen nå har blitt sett av utrolig mange i sosiale medier, sier assisterende banksjef og «korist» i musikkvideoen, Hans Jørgen Kotte Aune.  

Vi valgte å kun bruke Finn, YouTube og sosiale medier, og jeg føler vi har nådd de personene vi ønsket å nå. Og i tillegg til at det kom mange flere søknader enn når vi benytter tradisjonelle annonser, så var det morsomt at vi også fikk søknader fra personer som tradisjonelt ikke søker på slike stillinger, sier Aune.

Foto av assisterende banksjef, Hans Jørgen Kotte Aune
Assisterende banksjef: Hans Jørgen Kotte Aune i Bjugn Sparebank er fornøyd med resultatene av den utradisjonelle stillingsutlysningen.

Lokale krefter

Både videoen og sangen er laget av Godt Sagt AS i Drammen, som har vært Bjugn Sparebanks kommunikasjonsbyrå i en årrekke, mens selve sangen er spilt inn i Eidegården studio i Bjugn. Her har de fått god hjelp til lydproduksjon av lærer Bård Foshaug, og av elevene Jon Sverre Stjern og Isak Rødsjøsether fra linjen MuLyd ved Ørland kulturskole.

Selve filmopptakene foregikk blant tang og tare i sommerlige omgivelser i fjæresteinene ved Mølnargården i Bjugn. Bankens rådgiver innen service, Hans Christian Moen Tangen, er vokalist, frontfigur og pianist – flankert av flere ivrige ansatte som bidro som både korister, dansere og skuespillere.

– Jeg var litt spent på hvor stort engasjement det kom til å bli internt. For det å by på seg selv på denne måten er et stykke unna den vanlige arbeidshverdagen, men det viste seg at bekymringen min var totalt ubegrunnet. Nesten samtlige ønsket å bidra, og alle skal ha honnør for at de gikk utenfor komfortsonen sin. Dette engasjementet er noe vi også har dratt med oss inn i det vanlige arbeidet. I tillegg sa lokale krefter også ja med en gang til å hjelpe oss med lyd. Det er fint at vi kan hjelpe hverandre og benytte lokal ungdom i en slik produksjon – ungdom som dermed får muligheten til å lære på en arena utenfor den vanlige skolegangen, påpeker Aune.
Foto av to elever ved Ørland kulturskole

Lydhøre elever: Jon Sverre Stjern og Isak Rødsjøsether, som tar faget MuLyd på Ørland kulturskole, var med på lydinnspillingen i Eidegården studio.

Røtter på Fosen

Selve videoen var det imidlertid to karer fra Godt Sagt AS i Drammen som stod bak, henholdsvis filmprodusent Børge Solem og redigerer Steinar Sørensen. Begge de to har sterke røtter til Ørlandet. Børge Solem, som filmet, har vokst opp på Grande, mens redigering, tekst og melodi ble laget av Steinar Sørensen, som har slektstrøttene på Beian.

Børge Solem mener at banken gjennom denne videoen viser at de er veldig jordnære og skikkelig tett på.

– Det tror jeg også både kunder, ansatte og potensielle nye medarbeidere opplever, sier Børge, som mener det er viktig å få fram bankens viktige rolle i et lokalsamfunn.

– Tenk hva sparebanken har bidratt med opp gjennom alle disse årene her på Fosen – både for lokalbefolkning, idrettslag og ikke minst for næringslivet! Hvordan hadde utviklingen i regionen vært uten den lokale sparebanken? spør Børge, som begynte å jobbe som filmprodusent for Bjugn Sparebank allerede i 2012.

– Siden det har jeg tatt med meg kamera på alle mine ferier og turer til Fosen, og jeg drar alltid fra Fosen med litt ekstra energi. Når jeg er hjemme i Drammen lengter jeg ofte tilbake til området og de trivelige, jordnære folka og den flotte naturen. Og så er det alltid like morsomt å spørre folk fra Fosen om de ønsker å være med på noe. Svaret er som regel først nei, men så ender det alltid opp med at de blir med likevel, smiler Solem, som mener det er svært få lokalbanker som er så offensive og fremoverlente som Bjugn Sparebank.

Foto av lektor Bård Foshaug ved Ørland kulturskole

Lydmannen: Lektor Bård Foshaug ved Ørland kulturkole bidro i Bjugn Sparebanks nye video.

– Det skjer mye ute i distriktene

Det er både ganske spesielt og veldig tøft gjort av en tradisjonsrik bank å lage en stillingsannonse som dette. Det vitner om at vi har en kunde som er veldig modig, noe også vi som kommunikasjonsbyrå er helt avhengige av for å lykkes sammen med våre kunder. Og i dette prosjektet har vi også fått god bruk for vår lange erfaring innen produksjon av film, musikkvideoer og bruk av sosiale medier, sier Solem, som for øvrig er imponert over det man får til innen næringsliv, idrett og kultur på Fosen for tiden.

Selv om vi i Godt Sagt holder til på «tjukkeste» Østlandet, så vet vi at det skapes veldig mye bra ut i distriktene, påpeker filmprodusenten.

Og assisterende banksjef Hans Jørgen Kotte Aune tror nok ikke at det er så mange som vet at en tredjedel av kundene til banken faktisk bor på «tjukkeste» Østlandet, nærmere bestemt i Oslo-området.

– Det bare beviser at det å drive en bedrift på en halvøy i Trøndelag ikke setter noen som helst begrensninger. Og det sier også noe om at vi som bank er tilgjengelig for våre kunder. Her slipper du å chatte med en robot, men du kan i stedet snakke med ekte mennesker, påpeker Aune, som for øvrig lovpriser det langvarige samarbeidet med drammensbedriften Godt Sagt.

– Viktig samarbeid med Godt Sagt

– Samarbeidet med Godt Sagt har vært svært viktig for oss. Vi har sammen greid å bygge en klar profil som er tilpasset den digitale verdenen. Vi får hjelp til å konkretisere idéer vi har, utforme budskap og publisere det i riktige kanaler. Etter min mening er det en klar fordel for oss at Godt Sagt har et stort og bredt spekter av ressurser både innen design, tekst, sosiale medier, foto og film. Samtidig samarbeider vi med unge, kreative ansatte som kommer med innspill og passer på at vi fanger opp trendene som er i markedet.

– I tillegg er det en stor fordel at de etter alle disse årene kjenner oss så godt at de vet hvor vi vil og hvem vi ønsker å være, sier Aune, som påpeker at det også hjelper på at to av medarbeiderne i Bjugn Sparebank-teamet til kommunikasjonsbyrået i Drammen har lokalt tilknytning til Fosen.

– Sammen med resten av Godt Sagt-gjengen utgjør de et team som både forstår markedet vi jobber i og som kan se oss utenfra, sier han.

Les også …