Feriepengene er rett rundt hjørnet. Derfor har vi samlet noen tips til hvordan du kan få dem til å vare litt lenger. 

De fleste gleder seg over feriepengene. Litt mer å rutte med eller penger til å ta seg en ferie. Samtidig øker utgiftene i landet, og hverdagen blir dyrere. Så hvordan bør pengene egentlig brukes? 

Dersom du ikke vil bruke alt på ferie, men kanskje vil spare litt eller betale noen ekstra regninger, så har vi gode råd til deg som vil få dem til å vare litt lenger. 

Foto av kalender-bok

Når kommer feriepengene? Mange får utbetalt feriepenger i juni i stedet for ordinær lønn.

Betal regninger og dyr kreditt

Det er ingen som sier at feriepenger MÅ brukes til ferie. Så om du har ubetalte regninger eller kredittgjeld, så kan det være lurt å betale ned dette. Husk, det er alltid lurt å tilbakebetale dyr gjeld først, så finn ut hvilke smålån eller kredittregninger som koster mest og betal disse. Da kan du spare mye i rentekostnader hver måned. 

Sparing og buffer 

Vi anbefaler at du får oversikt over hvilke regninger som kommer, enten det er baksmell på skatten eller dyre strømregninger mot høsten. Når du har oversikt, kan du sette av penger til dette på en sparekonto. Du har sikkert hørt det mange ganger, men det er viktig å sette av litt penger på en egen sparekonto, en såkalt bufferkonto. På denne måten har du penger i bakhånd hvis det skulle knipe litt. Sett opp et automatisk trekk, gjerne på samme dag som du mottar lønn, og fortsett å spare utover høsten. Les mer om banksparing.

Har du en BSU-konto, så kan jo kanskje litt av feriepengene settes inn her? Les mer om BSU. 

Alle monner drar!

Fondssparing

Børsene er urolige, og analytikere antar at det vil være slik en stund fremover. Det kan oppleves utrygt å plassere pengene sine i aksjefond, men et  ruglete aksjemarked kan likevel være et gunstig tidspunkt for å starte fondssparing eller å spare litt ekstra. Vi pleier å si «It’s not about timing the market, it’s about time in the market». 

Fondssparing innebærer å spare langsiktig og ikke om å «time» markedet. Ved å spare litt hver måned over tid, vil du være i aksjemarkedet den dagen markedene snur og pilene peker oppover igjen. Da kan det være mulig å få med seg en fin gevinst på fondssparingen din. Ved å opprette en spareavtale med faste månedlige trekk, går sparingen av seg selv. 

Vil du lese litt mer om fondssparing, så har kan du lese hva våre kunder sier. Vi har nemlig Norges mest fornøyde fondskunder – og bedre skal vi bli!

Ønsker du å få litt hjelp til sparing? Da kan du kontakte oss, så får du prate med en av våre dyktige rådgivere. Du er velkommen til oss i banken eller vi kan gjennomføre møtet digitalt – begge deler er helt gratis.

Kontakt oss om fondssparing

Last ned Smartspar – få kontroll over sparing

Laster du ned spareappen Smartspar kan du ha full kontroll på sparingen din, enten du sparer på en sparekonto eller i fondssparing. Last ned Smartspar her

Så enkelt kan det gjøres: 

  1. Last ned Smartspar og logg inn med BankID
  2. Få anbefalt et fond basert på hvor lenge du ønsker å spare og hva som er viktig for deg
  3. Opprett en spareavtale
  4. Gratulerer – du er i gang med sparingen din!

Sist, men ikke minst: Ta deg en velfortjent ferie

Det er viktig å lade batteriene når du har anledning, så ferie bør du ta hvis du har mulighet. En ferie trenger absolutt ikke tømme bankkontoen for at den skal være minnerik og vellykket.

God sommer ☀️⛵🍦