Pass deg for kunderådgiver Elisabeth Vik i Bjugn Sparebank! Hun er ikke akkurat av kontortypen. Når dagen er over og minstemann er i seng, flyr hun gjerne gatelangs. I joggesko. For Elisabeth er akkurat slik du forventer av en kunderådgiver i Bjugn Sparebank. Hun er sprek, trener føttene i bakkevis og løfter mer enn gjerne for å bli sterkere. Er det for å kunne kaste brysomme kunder på dør?

Absolutt ikke. Elisabeth har jobbet i banken i åtte år og er ikke akkurat kjent som en utkaster.

– Fortell meg litt om dagen din, Elisabeth…
– Gjerne. Når jeg kommer om morgenen går jeg gjennom dagen etter en plan som jeg har laget. Men det er sjelden dagen blir som jeg har planlagt. Det kommer alltid noen drop-in. Slike som ikke har gjort noen avtale. Og så har vi de som har bestilt en prat.

Folk vil gjerne prate om vanlige bankting. Og da er fembarnsmoren Elisabeth god å ha med å gjøre.

- Fem barn, Elisabeth. Det var da voldsomt?- Ja, var det ikke det? Ha-ha-ha-ha …Den eldste er 23 og den yngste fire.- Jøss …

Så mye mer enn bare lån

Elisabeth er ei blid og ryddig dame som bor på Brekstad, rett rundt hjørnet for Bjugn. Kundene liker å snakke med kunderådgiver Elisabeth Vik.

– Er det fordi alle får lån av deg?
– Nei, huff. Dessverre gjør ikke alle det. Men de som har livet sitt på stell og har planer som kan gjennomføres, får lån av oss. Men bank er så mye mer enn bare lån!

Bank er lån, sparing, forsikring, pensjon, fond, kjøp og salg av hus og mye mer. Banken er selve ryggraden i livene våre.

Kan du forresten tenke deg et liv uten bank? Hvor skulle du få kontantene fra? Og du måtte kjøpe stadig større madrasser for å få plass til sparepengene dine. Og hvor skulle du fått lån og gode råd? Hos rikingen i bygda til renter som ligner mer på skonummer enn lånerenter? Nei, bank må vi ha.

Det store, lokale hjertet

Bjugn Sparebank er banken som er på hils med alle sine kunder. Noen ringer for avtale – andre stikker som nevnt innom. Og de er alle velkommen til banken med det store, lokale hjertet.

Noen synes det er litt skummelt med bank. Og det er ikke så lenge siden at mange gikk til innkjøp av ny hatt som de kunne knuge mellom hendene for å se skikkelig underdanige ut ved bankbesøket.

– Gudskjelov er det ikke så mange som er engstelige for oss, smiler Elisabeth.
– Noen synes kanskje det er litt skummelt, men de fleste overlever besøket. Og det letter jo bekymringene om du har med deg viktig dokumentasjon som skattemelding og lønnsslipp.

SIFO gir full oversikt

Vi bankkunder kan jo være litt for optimistiske. Vi tror ikke vi bruker så mye på mat, klær, underholdning, reise og forsikringer. Det er da Elisabeth tar fram tall fra forbruksforskningsinstituttet SIFO. De har full oversikt på hva folk egentlig bruker pengene til.

– Mange tror ikke det koster noe særlig å reise, ha det moro, med fritid og mat. Og medisin og helsetjenester, telefon, mediebruk og …
– Ja da, ja da.
– … og fritidsartikler, personforsikring, bil, bilavgifter, vedlikehold, drivstoff, bompenger … Skal jeg ramse opp mer?
– Nei, jeg har forstått tegninga nå.

Vitsen er å gjøre det enkelt for kunden

Elisabeth og SIFO har helt rett. De månedlige utgiftene er langt mer enn huslån og plass i barnehagen.

Ja, om kunden har spurt om et lån på tre millioner, for eksempel, så er det ganske enkelt å gå gjennom dette for å få en forståelse. Og da ser vi fort om det blir aksept eller avslag.

Elisabeth sitter med store skjemaer og mange tall, men lover at hun gjør det enkelt for kundene.

Bare du viser oss hva du tjener og hvor mye du vil låne, så regner vi fort ut hva du har råd til. Vi ønsker jo at kunden skal klare seg godt, så vi er bare et hjelpende mellomledd på vei fra drømmen til drømmehuset, for eksempel.

Hjelper gjerne ungdom

Bjugn Sparebank er lokalbanken som er tilgjengelig for alle. Og stadig flere ungdommer finner veien til banken. De vet jo at banken har gode betingelser og hjelper de videre i veivalg og livet.

– Vi har rask behandlingstid, det har vi fått mye respons på.
– Eksempler her?
– Ja, ei dame ringte fra utlandet og hørtes veldig entusiastisk ut på telefonen. Hun hadde lyst til å kjøpe en spesiell leilighet hun hadde sett der. Vi kastet oss rundt og innvilget lån på en time.

Snakk med Elisabeth

Har du orden på pengene dine, så venter store fortrinn og rask behandling på deg i Bjugn Sparebank. Ring og spør etter Elisabeth. Det lønner seg.

Til slutt kunne vi skrevet litt om Boliglånforskriften, likviditet, gjeldsgrad, egenkapital og belåning innenfor 85%. Men det får heller Elisabeth overraske deg med når du kommer innom.

Spørsmål om forsikringer, lån, pensjon eller sparing? Kontakt Elisabeth direkte, hun hjelper deg gjerne med alt fra små til store spørsmål.

Bilde av rådgiver Elisabeth Vik

Elisabeth Vik

Rådgiver privat