Endelig har det blitt gjennomført en full sesong med gokart i Fosenhallen, etter at både godkjenning og korona-epidemi bremset opp for satsingen.

– Interessen har vært så stor at vi har vært nødt til avvise kunder, sier administrativ leder Anne Gerben Wind, som allerede har byttet ut hjul med skøyter.

For Fosenhallen er trolig landets eneste hall som er gokart-hall i sommerhalvåret og ishall om høsten og vinteren.

– Jeg har ikke hørt om noen andre haller i Europa heller som har denne kombinasjonen, sier administrativ leder Anne Gerben Wind, som har besøkt noen ishaller rundtomkring.

Nederlenderen har nemlig den høyeste trenerutdannelsen i skøyter fra idrettshøgskolen i skøytemetropolen Heerenveen, og er i tillegg til jobben som gokart-ansvarlig hovedtrener for Bjugn/Ørland Skøyteklubb.

Anne Gerben Wind

AG: Administrativ leder for gokart-tilbudet i Fosenhallen, og hovedtrener i skøyter for Bjugn/Ørland Skøyteklubb, Anne Gerben Wind, også kalt AG. (Foto: Børge Solem)

Banerekord på 24,2 sekunder

Gokartbanen er 210 meter lang og toppfarten er 50 kilometer i timen. Det kjøres heat på åtte minutter, og banerekorden er på 24,2 sekunder. Deltakerene må være minst 130 centimeter høye og minimum 10 år. Og for førere under 15 år legges det inn en fartbegrensning på bilene.

– Vi startet egentlig opp i 2020, men på grunn av manglende godkjenning fra Statens jernbanetilsyn kom vi ikke i gang før det ble juni. I tillegg var det begrensninger i forbindelse med korona-epidemien. Men i år har vi endelig fått kjøre en full sesong helt fra 5. mai og fram til slutten av august, da «is-folket» tok over hallen, sier Gerben Wind, som opplyser at det har vært stor interesse for gokart-tilbudet.

80-åring bak rattet

– Først var det mest bedrifter som meldte sin interesse , men etter hvert så har pågangen fra personkunder økt kraftig. Vi har bare åpent på lørdager og mandager, og pågangen har vært så stor disse dagene at vi enkelte ganger ikke har hatt kapasitet til å ta i mot flere. Heldigvis har vi også mulighet til å ta imot timesleie-bestillinger utenom de vanlige åpningstidene, sier Gerben Wind.

Det er også en veldig stor kundegruppen i alderen 16-30 år.

– Den eldste som har vært her og kjørt var faktisk over 80 år, forteller aktivitetslederen, som opplyser at de måtte fri til det lokale næringslivet for å få realisert planene.

Bank-bilen: Bjugn Sparebank er en av syv bedrifter som har sponset sin egen gokart-bil. (Foto: Cedric Lynne)

Roser lokalt næringsliv

– Vi så at de benyttet en løsning i Sverige der bedrifter kunne sponse sin egen bil, og responsen hos næringslivet her på Ørlandet var bare fantastisk. Akkurat nå er det bare én av åtte biler som ikke har sponsor. Så det er bare å melde seg hvis det er noen bedrifter der ute som vil sponse den siste bilen , smiler AG.

Det tilbys femårskontrakter der bedriftene får sponsorlogoen på gokarten og kan benytte bilen eksklusivt ved ulike anledninger.

Hanne Falstad, daglig leder for Roret KF, som har ansvaret for kultur og idrett i Ørland kommune, er svært fornøyd med mottakelsen den nye aktiviteten har fått.

– Bra for reiselivet

– Ja, dette har vært en veldig populær tilvekst både med tanke på reiseliv og som et tilbud til kommunens egne innbyggere. Det er veldig mange turister som benytter seg av tilbudet, og det er også populært blant rekrutter og ansatte på flystasjonen. Vi har dessuten et veldig godt og tett samarbeid med med ungdomsklubben, og det er klart at det er veldig positivt at vi har fått et tilbud også til uorganisert ungdom i tillegg til all den organiserte idretten i hallen, sier Falstad.

Fosenhallen

Fosenhallen: Vi er heldige som har et næringsliv som støtter opp om gode, lokale tiltak, sier Falstad. (Foto: Børge Solem)

Roret-sjefen er også veldig tilfreds med at det lokale næringslivet støtter opp om prosjektet.

– Vi er veldig heldige her på Fosen som har et næringsliv som er flinke til å støtte opp om gode lokale tiltak. Uten dem hadde det ikke blitt noe av prosjekter som dette, sier Hanne Falstad.

Bjugn Sparebank med egen bil
En av bedriftene som har sin «egen» sponsede bil, er Bjugn Sparebank.

– Dette er vår måte å støtte opp om nok en positiv lavterskel-aktivitet i lokalsamfunnet. I tillegg sørger gokart-tilbudet for at man får utnyttet kapasiteten ved den flotte hallen også i sommerhalvåret, påpeker assisterende banksjef Hans Jørgen Kotte Aune, som for øvrig er veldig fornøyd med å ha sin egendesignede bank-bil i gocart-stallen.

– Vi har fått kyndig hjelp av designere i Godt Sagt, slik at bilen nå fremstår som en veldig gjennomført og stilig Bjugn Sparebank-gokart som vi kan benytte både i forbindelse med kundetreff, ved interne arrangementer med egne ansatte eller når vi vil låne bilen bort gratis til personer eller grupper vi ønsker å støtte, sier Aune.

Gokart-bilen til Bjugn Sparebank er designet av Godt Sagt

Spesialdesign: Bjugn Sparebank har fått spesialdesignet sin egen gokart. (Foto: Cedric Lynne)