12 år gammel var han med i band og spilte på bygdefest i Oksvoll – for så å bli kjørt rett hjem av mamma. Nå prøver Dag Erik (43) lykken helt på egenhånd i Nashville.

Dag Erik Oksvolds oppvekst på hjemgården på Oksvoll i Ørland kommune har satt dype og gode spor etter seg hos countryartisten.  Derfor handler også tittelsporet på hans første soloplate «Back Then», om tiden på Ørland-gården. Låten har mange tusen avspillinger på strømmetjenesten Spotify og sangen har også vært å høre på en del klassiske radiokanaler blant annet i USA og England.

– La for øvrig merke til at den nylig ble benyttet til linedance i Barcelona, smiler Dag Erik som nå altså tilbringer dagene i countryens hovedstad, Nashville i USA der han leier et lite hagehus på østkanten.

Oksvold dro «over there» i begynnelse av februar og skal være i byen til ut i mai. Der skal han skrive nye melodier og gjøre et aldri så lite forsøk på å slå gjennom internasjonalt.

Dag Erik Oksvold i Nashville
Gitarbutikk i Nashville

Gode minner fra Oksvoll

Dag Erik startet musiker-karrieren som svært så ung musiker i et lokalt band i hjembygda Oskvoll.

– Det var mange fine plasser vi kunne opptre, enten det var på skoler, samfunnshus eller andre steder. Vi fikk muligheten til å prøve oss selv om vi var veldig unge, og jeg husker blant annet at jeg som 11-åring opptrådde foran 1000 tilskuere under Fosen Rock. Året etter spilte jeg på bygdefest på danselokalet i Oksvoll, riktignok eskortert rett hjem av mamma etterpå, mimrer ørlendingen.

Dag Erik Oksvoll med gitar i Bjugn
Dag Erik Oksvold i Bjugn Kulturhus

Spilte for sine egne

Før Dag Erik reiste «abroad» så holdt han konsert på hjemmebane sammen med seks andre bandmedlemmer med steelgitar, fele og tradisjonell country. Konserten ble arrangert i et fullsatt Bjugn Kulturhus med påfølgende stinn brakke på Krambua helga etter.

– Opptredenen i Bjugn Kulturhus var skikkelig trivelig, sier 43-åringen som skriver alle melodiene selv. – Helge Strøm hjelper meg med tekstene, tilføyer Oksvold.

Dette var hans første solokonsert i hjemkommunen der han i tillegg fremførte sin egen musikk.

– Jeg hadde en veldig flott og trygg oppvekst på gården på Oksvoll, og deler av albumet mitt handler mye om nettopp denne flotte tiden, forteller han.

43-åringen fra Ørlandet er opprinnelig trommeslager og har vært en kjent musiker i mange år, men oftest har han stått litt i bakgrunnen som blant annet fast trommis i «Tre Små Kinesere», bandmedlem i «Hver gang vi møtes» og på turné med TV-serier som «Idol», «Norske Talenter» og «Gylne Tider».

Promotion i USA

Dag Eriks «egentlige» yrke er eiendomsmegler. Han har jobbet som megler og bodd i Trondheim i en rekke år, men nylig bestemte 43-åringen seg altså for å satse på musikk på heltid. I oktober i fjor ga han ut sin første soloplate der han både spiller gitar og synger, en klassisk country-plate som fikk gode anmeldelser og tilbakemeldinger både i Europa og USA.

Dag Erik Oksvold foran Bjugn Kulturhus

Bjugn-konsert: Før Dag Erik reiste til Nashville så holdt han konsert på hjemmebane i et fullsatt Bjugn Kulturhus. Foto: Børge Solem/Godt Sagt

– Her om dagen var jeg i møte med promotion-selskapet mitt og en dame som heter Pershias Harris som har vært i bransjen her i mange herrens år.  Så får vi se. Uansett hvordan det går her borte så er målet mitt å gi i ut noen nye singler til sommeren, sier Dag Erik Oksvold som stortrives i countryens hovedstad.